Icehotel- Bilder 1

Här kommer några "övergripande" bilder från resan.

Tåg stationen i Kiruna
  

Ishotellets olika Receptioner
Allmänn, Varm och den Kalla...


Ishotellets framsida och en "igolo" från den kalla receptionen..

Vi var iväg på två olika turer, hundspann och snöskoter=)



Jag ska lägga upp fler bilder i morgon... Men håller på o somna framför datan så ska gå o lägga mej nu..
Sov gott..

Hemma igen

Resan hem igen gick bra. inga försenade tåg där heller.. inte något allvarligt iaf..:) tog ca 21 timmar hem... pust känner sig ganska mör när man kan hem, vid 12 i dag. Men började damsuga och tvätta o fixa så man inte skulle sega till, funkade rätt bra.. Allt jag ville när vi var i tåget från sthlm var att soooova.. men har inte sovit ngt sen tåget...:) borde sova gott i natt i min egen varma säng=) Ska lägga upp lite bilder med..:D

Om det är någon som funderar på o åka på en resa under vintern så åk dit, det är värt pengarna.helt oförglömligt..

Utcheckning

Nu ska vi köpa några sovurnier och packa ner dem, sen ska vi checka ut.
Innan vi åker har vi en liten stund på oss att ta en sista titt på Icehotel och kanske
få en glimt av Deluxe sviten.
Förhoppningsvis ska vi även hinna äta lite lunch också.

norrskenstur med skoter.

Nu är vi hemkomna från skoterturen, vi har även varit inne på icebar.
Skoterturen var jätte härlig, körde skoter i cirka 1,5 timmar sedan stannade vi och åt på ett vildmarkscamp. Där serverade guiden Erik smörgås med lax, älg gulasch samt kaffe o kaka. och varmlingon dricka förstås. Efter det så kärde vi skoter i cirka en halv timme tillbaka till Icehotel.
Nu ska vi bara slappa och dricka varm choklad och sedan sova i vår stuga..

God natt för oss.

Kall natt och hundspann

I natt sov vi i kallt rum, ett isrum- där det är -5 till-8 grader. det var en otrolig upplevelse, speciallet när man skulle gå på toa vid 5 på morgonen..:) kallllt..Jag sov i underställ och varma sockar samt mössa..Andreas hade strumpor, boxershorts och mössa. . Vi väcktes vid 7 och fick en kopp varm lingondricka. Därefter bar det iväg för ombyte,frukost och sedan vår tur med hundspann. 12 alaskan huskey drog oss 4 passagerare och hundföraren. Den riktiga ledarhunden var skadad och dess partner hade fått ta hans plats. Hon var inte så duktig på att svänga Höger...:P Hon var inte heller så duktig på att ignorera andra hundar och hundspann. Vi höll på att krocka med två mötande hundspann.
 
Nu ska vi leta lunch..=)  

Middag

Nu har vi ätit middag på icehotels "egna" restaurang. Det blev; en liten apetif som köket bjöd på. Sedan en Varmrätt med renfilé med tillbehör. Som för dessert kom det en blåbär och smultron soppa, som köket bjöd på. Till dessert åt vi små svenska bakelser- prinsesstårta, rulltårta och en liten kaka. 

Nu ska vi ner till Icebar och ta en drink med is..:P 

Icehotel

Nu har vi installerat oss, fått kläder och skåp.
Vi har även hunnit gå husesyn över hela ishotellet. Bilder kommer när vi kommer hem igen.
5 Minus är kallt..

Kapellet ska vi titta på imorgon, det är någon som gift sig där idag. Ska även försöka få med De luxe sviten om man får komma in där imorgon. 

Taxi

Nu sitter vi i taxi på väg till ishotellet. De hade sagt fel tid till taxin så vi fick vänta några minuter. Ingen större fara. Nu är vi ni snart framme.:) kolla deras webcam .länk genom deras sida.

Älg

Nu har jag-Maria sett min första vilda älg.:)

Boden

Nu är vi snart i boden och ska byta tåg en sista gång innan vi är framme i kiruna.tåget går 11.01

God morgon:)

God morgon, nu har vi vaknat och ätit frukost. Vi lämnade bastuträsk från cirka 25 minuter sedan.det såg inte ut att vara lika varmt där som namnet antydde. Beräknad ankomst till Boden är 10.51. Nu ska vi börja göra oss i ordning och plocka fram våra underställ.

God natt

Som rubriken säger. Vi säger nu god natt. Stod still ca en timme i gälve..men sen började vi köra igen vid 23. Nu har vi kollat lite film och läst, så nu ska vi försöka sova så vi blir pigga i morgon. God natt på er alla.:)

Boden liggvagn

Nu är vi på natt tåget,har ätit med.köpte med oss in.:) så nu är vi mätta i vår lilla kupe.. Ska på upptäcks färd av tåget sen om en liten stund. När min man har slutat upptäcka hytten.:) är i uppsala nu..

Trasigt tåg

Nu är det mindre än en timme tills vi ska vara framme i stockholm.ca en halv timme eller så. Fast vi står still nu och har gjort det i ca 5min o ska göra det en stund till.varför?jo det står ett trasigt tåg framför oss.tycker det låter som om han pratade om en leksak.trasigt tåg.. Aja..vi skulle få köra om på spåret brevid.bara det inte är en timmes försening så löser det sig. Rösten berättade vänligt att dom som skulle till xxxx inte behövde oroa sig, deras anknytningståg står bakom oss..:p trevligt.:)

Mobil

Ni får ursäkta att inläggen inte blir så fina för jag skriver på mobilen och då kan jag inte fixa till det så det blir snyggt.:p

Nu drar vi:-)

Nu sitter vi i bilen på väg till tåget i hässleholm.:) tåget går om lite mer än en timme.:) fick veta för en stund sen att en vi träffade igår eventuellt har maginfluensa. Hoppas hoppas inte. Då innebär det ju att vi kanske är smittade. O det vill vi ju inte..har inte märkt något ännu så får hoppas på det bästa. Som vanligt när vi ska åka iväg så känns det som om vi glömt något. Men vi har gått igenom allt o kan inte komma på något. Fast nu är det för sent o komma på något.

semla och packa..

Svärföräldrarna bjöd på fastlagsbulle och efter det så åkte vi hem o börja fixa med det vi ska ha med oss. Och sen kom mamma o syster och lämna presenter, fick ett plättjärn och blommor och 3 böcker som jag önskat mej..:) har jag ngt o läsa på väg upp i morrn...

För er om kanske missat...=P så ska jag o maken på vår Bröllopsresa...!!! jippii....

Ska fortsätta packa nu..:)

Ja må hon leva...=)

Idag fyller jag 22 år..:)
Grattis till mej..


Ska packa inför resan i morrn.. fast inte just nu. nu ska vi strax sova. :)

Siba

körde iväg till siba inna för o kolla med kameran.. Dom hade EN annan inne.. den i visningsmontern.. aja tänke jag.. vill ju ha en bra kamera innan söndag så, får testa.. Dock säger ja till henne att jag vill testa den innan jag byter in vår.. och otroligt nog så saknade den oxå  en pixel i skärmen.. hur stora e oddsen? man blir ju lite undrande. 2 kameror från samma affär som bägge saknar en pixel, vår kamara syntes den i grönt och i affärens som röd. Så vi får ha denna tills nästa fredag då de förhoppningsvis fått in nya..Tur att det inte påverkar själva bilderna..

Nu ska jag fortsätta ändra här på bloggen... ni får stå ut med konstigheterna sålänge:)

Pixel problem

Det saknas en pixel på skärmen! =s tala om otur.. Måste köra in med den och kolla med dom.. Men vi har ju inte tid och skicka iväg den nu.. Ska ju åka på Söndag....!!! Sånna "problem" behövdes ju inte just nu:/ Och Andreas körde iväg med kvittot.. ska försöka jaga fatt på det i dag annars så får vi köra in i mogon.. O då ska vi ju packa och "fira" mej..:)

Turbo

None




Svartvit


Andreas tog en bild av mig..:)

Nikon D60

Nu har vi köpt vår nikon D60 =) super "trevlig" kamera=) har suttir och lekt nu med det och lärt känna den lite. Måste ju öva mej lite innan söndag och avfärden till icehotel :P lägger upp lite bilder på hunden alldeles strax, han tycker dock inte så mycket om o leka fotomodell:)

Sova..

Har knappt sovit något i natt. Låg bara och vände och vred, så jag bestämde min för o inte gå på fm vetenskapsmetod och åka in till soc komp på em. Så nu ska jag strax äta frukost och göra mej i ordning. Fick sova lite iaf. Och sen efter föreläsningen i em så kommer Andreas in till Kristianstad och så ska vi köpa ny kamera:)

Nu är det bara 3 dagar kvar!!=)nu är det nedräkning på allvar:)

Kamera

Efter mycket funderande och velande så har vi nu bestämt oss för o köpa en ny kamera. En systemkamera..=) ska ner o göra det i morrn. har bokat en på siba och ska nu bara köpa den. Vill ju kunna ta rediga bilder nästa vecka på ishotellet.
så nu blir det en ny kamera för oss, en Nikon D60: ) har bara höra bra om en så får hoppas den är så bra som det sägs:) Någon som har använt en sån?? vad tycker ni om den??

längtar...:)

Nu är det en seg väntan på Söndag...:) inte ens lördag överskuggar det:) har skola på torsdag med och sen e det bara till o vänta:)  Ska börja packa lite i morrn, leta fram underställen och så..f*n vad spännande de ska bli o se ishotellet,

Eldar nu o hoppas på att de ska bli lite varmare så jag kan gå o lägga mej.,
Hade min första dubbeldag idag,. Gick  fm. på vetenskapliga metoder och em på soc komp. Det var inte så jobbigt som jag trodde. tur för min del att soc komp bara är halvdagar.annars hade det aldrig gått..Får hoppas jag lyckas vill få det övet. vill ju bli klar med skolan nu.. f'n 3,5 år änsålänge är ju länge och nu lägga på minst ett halvår. Om det går bra..annars ytterliggare en vårtermin..

Nu ska jag kolla pannan o sen lägga mej.. börjar få ont i halsen med.. det vill ja ju inte ha nu..:s får köpa halstabletter o försöka bota det innan :S

Ha det bra.. =)

Kalas och Examen

Igår 15.00 gå gickl jag och min klass in i kyrkan för och ha vår examens avslutning. :)nu är vi färdiga. 3,5 år på Sociala omsorgsprogrammet i Kristianstad. (som nu går i graven-programmet alltså) Nu ska jag läsa ett halvår socionom komplerering samt min uppsats och sen till sommaren får jag förhoppningsvis min examen. Då är jag förhoppningsvis färdig på högskolan för denna gången. 
Skolan gick in rejät för att fira att vi var sista klassen, bjöd på lunch och kaffe.. på first clas hotell i Kristianstad. inte illa för dom..:) mysigt var det.vi hade samlat ihop pengar till blommor till våra "viktigaste" lärare och när det var utdelning på dem så började i stor sett de flesta lärarna o snyfta. hihi ..:) vår "klassföreståndare" har varit med uppstarten och nedläggningn av detta programmet. kan förstå att det blir lite känslor då.

Och idag hade jag 2 kalas för o fira min födelsedag nästa lördag-( ville ha en födelsedag med lugn därför fira idag. ) samt att nästa Söndag åker vi ju till ishotellet..!!! snart snart dax.. f*n vad jag längtar nu..:) hoppas tiden går fort denna veckan. :)
Först idag så kom mina föräldrar och syrran,systerson och firade lite och sen nu i kväll så kom svärföräldrarna och svägerskan med barn och andreas mormor. och så åt vi pastasallad med kyckling, orkade inte baka ngn tårta så det fick bli kladdkaka ,"lådkaka" och sockerkaka. Hade inte direkt önskat mig ngt så jag fick pengar till ishotellet, mössa o halsduk och ett halsband.  Tack till er alla för presenterna. :)  Ska försöka köpa något fint på ishotelles butik.

är glad för att denna vecka snart är över, 3 olika tentor som skulle in, en projektarbete i denna kursen och en hemtenta samt ett grupparbete som vi hade kompletering på sedan förra(?) kursen.  Nu får man vänta 3 veckor för o se hur det gick :S
Men jag fick ett bra besked oxå, fick ju helt plötsligt veta att jag kanske ändå kunde gå socionomkompleteringen (fastän jag inte gjort uppsatsen).. :) och Sen när jag bad "vår" administratör och kolla o sen återkom till henne så fick jag mitt antagnigsbesked i handen..:) jippi.. fast då var det 2 arbetsdagar (inkl. den dagen) innan kursen börjar- dvs den börjar på Måndag..:) är en aningens nervös. har ju inte hunnit skafaf böcker eller förberett mig alls. är ju en liten skillnad. nu ska jag försöka läsa 60 poäng istället för de 30 poäng som man brukar gå.. En jobbbig vår väntar..Så bli inte förvånade om jag svär och gnäller här, ska dock försöka och inte göra det för mycket:P

Nu ska jag nog gå o lägga mej. så jag orkar upp i morgon med lilltösen. Sov så gott..:)

12 Januari

Nu har jag och Andreas varit gifta i 6 månader..:) gud vad tiden går fort. Andreas kom hem gång 2 med rosor..:) Min underbara ängel..:)


Har suttit med en kompletering till en ekonomiuppgift hela dan.. jobbigt.. har inte ens börjat med allt andra som jag ännu mer behöver göra.. =S

Får fortsätta nu, ha de bra:) 

Slappe söndag

Var iväg innan till svärföräldrarna för o hämta hunden o hjälpte lite med engelska artiklar.. o har inte gjort så mycket mer än så. har en jobbig huvudvärk idag..:( typiskt, hade behövt göra massa saker idag.. Har planerat veckans matsedel iaf... alltid ngt..

Ska strax sova, hoppas på en piggare dag i morgon, för då måste jag skriva tenta..:S

Uppdatering..

Bowligen i går gick bra, Andreas vann stort över mig, ingen direkt överraskning. Vi spelade tillsammans o de andra spelade på en bana. Det var trevligt, :) satt sen o spelade lite xbox med lillkillen...:) tur att man inte behöver ha körkort på bilspelen där..:)

ska hämta hunden om en stund och sen får man väl städa ut julen..:S och skriva hemtentan o uppgiften.. hmm.. hur ska man hinna med detta...

Bowling

Nu är vi på väg ner till ystad för att bowla med J och hans tjej o hennes son. Får se hur det går,har inte träffat tjejen o hennes son innan.men det ska nog gå bra.:) har ca 40 min kvar innan vi är framme. Trist o sitta i bilen så länge bara, finns inte så mycket att göra. Skönt att inte jag kör.har inte kört denna vägen innan tror jag... Vad gör ni en kväll som denna?hoppas ni får trevligt iaf.:)

humor tips till nyblivna föräldrar.(?).

Hittade denna " underliga" sida för ett tag sen.. ta en titt o säj vad ni tycker..:)

*"Roliga" Tips till nyblivna föräldrar..=)*

http://www.rtin.org/babyinstruktioner/index.htm


Svensk...?

Hittade denna hos Linda så jag tänkte göra den nu då så vi kan se hur pass svensk jag egentligen är..

Regler:
Fyll i listan genom att kryssa i det som stämmer
Efter varje ikryssad ruta gör du en kommentar i fetstil
Efter varje tomma ruta gör du en kommentar i kursivt


Hur svensk är du?

[x] Ditt efternamn slutar på :sson ( sedan Juli gör de det..)
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du (Gammal bästis o en klasskompis.)
[x] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du ( klasskompis)
[x] I din familj är ni tre barn (Jag, storasyster och halv bror)
[x] Du bor i en villa (eget hus sedan 2006)
[x] Du bor i en tätort (i utkanten, dock)
[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla (mamma 45 år, pappa 48 år)
[x] Din mamma är yngre än din pappa (3 års skillnad)
[ ] Din mamma heter Anna (Nej, hon har ett isländskt namn)
[x] Din familj har en Volvo (en grön 850)
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil (Min bil är röd, och pappas-som jag lånar..:) )
[x] Du har tillgång till Internet hemma (Trådlöst bredband.. )
[x] Du har en egen mobiltelefon (ett par stycken vid detta laget :P )
[ ] Du har eget rum( "delar rum med min man så,, nja.....:)  ) 
[ ] Du har varit utomlands 2 gånger eller mer (kroatien en gång, island, polen, tyskland, danmark..räknas det??)
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna (Nej, inte ännu)
[ ] Du har varit i Grekland ( Nej, hade inte haft ngt emot det..)
[x] Du brukar vara i skogen (Nästan varje dag med hunden..)
[ ] Du har varit på Öland minst två gånger (En gång, 2002(?) )
[ ] Du är ute ofta ( är utomhus iaf, om det räknas....)
[x] Din familj har en husvagn ( svärfar har en husbil..)
[ ] Ingen av dina föräldrar röker eller snusar ( Bägge röker)
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig (Tror inte det iaf.)
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan( ööhm,, nej...inte ens en dag just nu.....)
[x] Du äter fläskkött (Äter istort sätt allt...)
[x] Du har husdjur (hunden "Turbo" och nymfparakiter " kicki & ville")
[ ] Du får månadspeng (Studiebidrag om jag e snäll..)
[x] De flesta i din familj är blåögda ( fast det är nog bara lite mer än hälften eller så..:)
[x] Du äter Mc Donald-mat/pizza/tacos/godis varje vecka ( något gott kan man unna sig här i livet..:P )
[ ] Du följer Melodifestivalen (Nej, har inte ro till det. men ibland så..)

Totalt: 18

0-7 Inte svensk

8-15 vad är du? 

16-23 Svensk  Se där, det hjälpte o ha dubbelt medborgarskap..:P hi hi.. :) inte visste jag att jag var så "Svensk"...

24-30 Riktigt jävla svensk

Snart 6 månader..:)

Om 3 dagar så har jag varit gift i 6 Månader..:)
 tala om att tiden går fort..väntar hem bilder från frankrike snart..:) ska beställa ännu fler snart, bara fixa till dom först. 










helg..

Varit i skolan idag och haft handledning. är klara med projektarbetet nu..:) Skönt. dax för hemtenta och förberedelse för redovisning och ekomoniuppgiften..:s vilken ände ska man börja med.. någon som har en bra teori till mig..?:P
Suck för teorier och sånna påhitt..

Har sett reklam för en film som jag vill se, börjar visas den 16. en bröllopsfilm:) får se om jag hinner se den..

Trettondagen..

inte mycket som har hänt. haft lilltösen sedan nyår tills i söndags och sedan dess har man inte gjort så mycket. kollat på husritningar och detaljer till den..:)  Hoppas vi snart kan börja.. vill se det nu..:)

och har kollat på skolarbeten som ska vara klara nu.. har ju avslutning nästa fredag 16/1.. tar dock inte själva examen då eftersom jag inte gjort uppsatsen och ska göra den nu i vår. ...suck.

Gott Nytt År,..:)

nu är det år 2009-..:) hoppas det ska bli lika bra som 2008..:D fast inte att gifta mig igen..:) Hoppas ni alla har haft en bra nyårsafton..och ett bra 2008.

nu ska vi fortsätta laga mat..:) flygande jacob...

RSS 2.0