So far so good.

Nu är det tillslut dax o ta sig i kragen och skriva lite:D Julen kommer närmre och det ska fixas och hinnas med..:)

Jag har fått lite frågor om hur jag mår och har mått under första och nu under andra trimestern, så jag tänkte som så att jag skriver det här så kan ni alla läsa:D Och har ni några frågor så bara fråga=)

Under första trimerstern dvs första tredjedelen av graviditeten så mådde jag hyfsat bra.. Tja joo. Det får man nog säga. Jag mådde illa, "mycket" och oftast men slapp kräkas och så. Och det är jag tacksam för, därför tycker jag nu i efterhand inte det var SÅ farligt. Men då var det klart jobbigt. Fick tipset på "familjeliv.se" att äta ofta och att det ofta kan minska illamåendet, och det gjorde det. Den blev i alla fall hyfsat kontrollerbart. Men det var ständigt knaprandes på något samtidigt som jag inte var hungrig utan nästan mer äcklad av maten. Men ner fick den gå. Med tiden så lättade det värsta illamåendet och hungern kom i full kraft.

Nu åt jag ofta för at jag var hungrig men inte "sugen" på mat vilket gjorde det svårt att komma på något att äta. Vissa saker funkade vid vissa tillfällen andra inte och detta gick inte att förutspå. Så det inhandlades det jag var sugen på i affären och väl hemma så var det inte ens ett alternativ..=S Stackars Andreas fick stå ut med en hel del, en massa tjat om att " jag är hungrig, några tips?- Nje det är inte gott, jo jag vet jag tyckte om det igår"..:P Osv. Och att laga mat var inte en höjdare, vilket innebar att jag inte direkt gjorde det- ännu ett lass som Andreas fick ta, Matos var en jobig upplevelse och satte spinn på magen och hungern. Från att vara dunder sugen på en mat rätt kunde i stort sätt matoset få mig att bli icke hungrig. Men även den perioden gick över- som tur är.

Det komiska är att i stort sett som v 12- den magiska veckan- /andra trimesterns start så minskade problemen med mat och Jag kände mig nästan som vanligt. Kunde äta och laga mat som vanligt. Men fortfarande ännu mer hungrig än vanligt och äter på kvällen innan läggdax. Fast som jag är så "glömmde" jag äta som jag borde och fick ju känna av det genom hungern som kom. och Illamående som "tillhör" extrem hunger. Ofta så finns det ingen direkt "hunger gräns" utan det blir extrem hunger nästan direkt. Men efter ett tag så "lär" man sig känna igen vad kroppen vill och tänka på det. Men att komma på vad man ska äta alla 100 gågner man äter är ännu svårt. Viss mat är man inte sugen på vid de tillfällena som man ska äta det.
Desto längre tiden går desto lättare "matmässigt" går det. Oftast iaf. Men att gå från att inte äta ordentligt till att "måste" äta ofta har ju inte varit det lättaste, men man hittar något som funkar. För min del nu är det en drickyoggi innan jag lägger mig så jag håller mig genom natten- nästan iaf. Och på kvällen så blir det oftast något ätbart, risifrutti eller något liknande. Men äter vi tidigt så blir det mera "småätande" för att hålla mig mätt.

Frukt o grönt har varit mina "räddare" än sålänge- först så åt jag en massa clementiner och banan (morgon) men nu så får jag en hel del halsbränna av dom så nu får jag äta dom med måtta, och det är ju lite synd nu när julen närmar sig. Den brukar ju innebära clementiner i massor =D Men..får äta dom på dag tid och sitta ordentligt och ha Novalucol nära till hands =:P

I övrigt så har jag inte följt alla råd och tips och nojor som finns. Om vad man får och inte får äta samt göra. Skulle man göra det så kan man inte "leva". Så jag har "levt" på som vanligt och det funar bra =) Fast nu börjar behövet av extra vitaminer och järn göra sig påminda.  Här om dagen så bliev jag himla yr och fick pausa flera gånger på väg til bilen.:S Mamma tror det beror på järn brist så jag får väl börja knapra de förhatliga tabletterna =S Måste bara köpa dom först.. hihi..

Men nu har ni i alla fall fått en liten "uppdatering" om hur jag har mått än sålänge, ska försöka skriver mer om Graviditeten för er som vill följa. :) Samt för att själv komma ihåg det sen:D


Magbilder

Vi har inte varit såå himla duktiga på o ta bilder på magen.. Glöms bort.. Men har iaf några..:)
Inga superbra bilder, men ni får hålla till godo:)


V. 13+1


V. 20+2


<3


<3<3


20+5



Du är på dag 146 av 280. (52,1%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 5 fulla dagar (v20+5).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 apr 2010
Du har 134 dagar kvar till beräknad förlossning.




Vecka 21: 5 dec - 11 dec 2009

Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


Låsa blogg

Jag kommer nog att låsa bloggen inom det närmaste. Så jag kan sätta in fler bilder och berätta mera om mitt liv.


Så de som vill följa, lämna en kommentar så ni i isf får lösenord.


Flicka eller pojk??

resultat på ett test (http://www.childbirth.org/cgi-bin/boyorgirl.pl)

You have a 34% chance of having a boy.
And you have a 65% chance of having a girl.

And Here's Why...
You are carrying the extra weight around the hips and bottom, so it's a girl.
The hair on your legs is not growing any faster during your preganacy, so it's a girl.
Boys are carried low. You are going to have a boy.
Sleeping in a bed with your pillow to the north indicates that you will be having a boy.
Your feet are not colder than they were before pregnancy. You are having a girl.
You refuse to eat the heel of a loaf of bread. You are having a girl.
Dad-to-be is gaining weight right along with Mom-to-be, which means that you'll have a boy.
The maternal grandmother doesn't have gray hair (dyed or natural), so a girl will be born.
You had morning sickness early in pregnancy, so you are expecting a girl.
You are looking particularly good during pregnancy. Therefore, it must be a boy, because girls steal their mother's looks.
Your chest development has been quite dramatic during pregnancy. You should expect a girl.
Since the sum of the mother's age at conception and the number of the month of conception is an odd number, it will be a girl.
A needle on a thread held over your belly moves in circles, so you will have a boy.
Your urine is a dull yellow color, so you will have a girl.
You are craving sweets, which means that it is a girl.
Your nose hasn't changed during pregnancy, which indicates a girl.
You have been craving fruits, so it is a girl.
Your baby's heart rate is 140 or more beats per minute, so it's a girl.
You must have orange juice every day, so it's a girl.
You are having headaches, so it's a boy.
Your belly looks like a basketball, so it's a boy.
You show them the palm of your hand, so it's a girl.
You use the handle, so it's a boy.

 

 



Copyright © 1997, 1998 by Childbirth.org All rights reserved.


RSS 2.0