Vår vagn har kommit =)

Och den var lika fin i verkligheten som på bild..:) smidig och bra..=)

(bild från Google och Annonsen..)

Tillägg: Det ska inhandlas en mjuklift till vagnen som bebisen kan ligga i,
man kan fälla ryggen helt ner så antingen ska det bli en mjuklift eller en hårdlift till den.


Fyll i lista från Familjeliv, i fyllt i vecka 31

v 31    {#lang_emotions_heart}

[] Svullen mage
[X] Vita flytningar
[X] Genomskinliga flytningar
[X] Huvudvärk
[] Illamående
[X] Hunger
[] Ingen matlust
[X] Svettningar
[]X Glad
[] Deppig/ledsen
[X] Humörsvängingar
[X] Molvärk
[] Förändrar färg i underlivet
[X] Ömma/känsliga bröstvårtor
[X] Stickningar/hugg i livmodern
[] Nidis
[X] Nästäppa
[X] Gasig i magen
[] Dålig i magen
[X] Hård i magen
[X] Bubblar i magen
[X] Sugen på något
[X] Finnar
[X] Kissnödig
[X] Trött
[] Hög temp
[X] Ont i ryggslutet
[X] Strålningar/ilningar mot ljumsken
[] Metallsmak i munnen
[X] Större bröst
[] Ont vid sex
[] Yrsel
[] Fryser
[X] halsbränna
[] Sjukdomskänsla
[X] Synliga ådror på brösten
[X] Törstig
[] Drömt att du plussat

61 dagar kvar=)

Vecka 32


Uträkning utgår från dagens datum: Sön 21 feb 2010
Du är på dag: 219 av 280. (78,2%).
Du är i vecka: 32.
Du har gått: 31 fulla veckor och 1 full dag (v31+1).
Du är i: 7:e kalendermånaden.
Du är i: 8:e graviditetsmånaden
Du är i: trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum: Fre 23 apr 2010
Du har: 61 dagar kvar till beräknad förlossning


Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


3D/4D i v 27+2

       


   







   

   


Emma ultraljudsklinik 3D/4D

Jaa, här kommer en sen uppdatering om det besöket..=9


Vi hade tid vid 15 så Andreas fick ta ledigt på eftermiddagen och kom hem runt 13. Körde och lämnade hunden hos föräldrarna och körde sedan neråt i skåne. Väl nere så körde vi in till det utvalda parkeringshuset som låg nära kliniken och fick sedan skynda oss till kliniken. Vi viste på ett ungefär var den låg- hade kollat på eniro, och gick ditåt. Sedan upp till rätt våning och fick anmäla oss i disken och sedan sitta ner och vänta på vår tur. Efter en liten stund så kom barnmorskan(?) och kallade in oss. Jag fick lägga mej på britsen och Andreas i en fotölj brevid..:) Och sedan började ultraljudsundersökningen. Gelé kletades på och hon försökte hitta bebisen och kolla "standard" sakerna, lårbenslängd och hjärta och mage och sånt.  Sedan började hon med det "spännande". kollade könet först iom att vi redan viste vad det var och fick lite bilder på det. och sedan letade hon efter huvudet för att få bra bilder på den. Det är nog mest det som är önskat då det mesta fokus lades på ansiktet och försöka få bilder på det. Men som tidigare så är inte vår lilla bebis så sammarbetsvillig och inte denna gången heller. Fötterna uppe i ansiktet och inte så himla sugen på att visa upp sig. :) inte utan att fötterna var med på bilden iaf=) Men en hel del bilder fick vi ändå.. Hon fick försöka vända och knuffa på bebisen, jag fick lägga mej på sidan så hon kunde knuffa på h*n. Men inte hjälpte det. hehe.. inte så mycket iaf.. Men tillslut och efter en del knuffar så fick vi bilder och många möjligheter till att se vår piggelin bebis..=9 Hon mätte ju h*n och kollade och så.. Bebisen vägde runt 1110 gram och låg perfekt i sin kurva och hade antagligen sitt pappas huvud..Hans huvud är ju lite bredare än mitt och det hade även bebisen. Hjärtljuden låg på 147.  En himla söt liten bebis iaf..=)


Vi fck en dvd med hela undersökningen och en cd med bilder och utskrivna bilder med oss hem sedan. En otroligt häftigt besök som vi definitivt kommer att göra om i framtiden..=) 


                                        Och självklart så kommer det bilder med..=9
                                               fast de får komma i ett eget inlägg=D


RSS 2.0