God Jul & Gott Nytt År

Hehe.. liite sent jag vet..Men som sagt.. Bättre sent än aldrig =P

Har haft en underbar jul och nyår i familj och vänners goda sällskap.

Lilljulafton

Då var vi hos Svärföräldrarna och åt lutfisk tillsammans med dem och ena svägerskan o hennes man och Andreas mormor. En trevlig kväll som även innehöll lite julklappslek. Jag till och med vann lite..=9 En toffee och ett prydnads äpple:D hehe.. Andreas vannlite mera, dricksglas och lite annat smått. En Rolig och trevlig lek. Det kommer nog bli en framtida repris av detta?? =)

Julafton

Då kom lilltösen hem till oss för att vara här nästan en vecka ( tors-tis=kortvecka). Och vi öppnade lite julklappar här hemma- dom som var ifrån Min Mamma, Pappa, syster och systerson. Och Där fick vi en massa fina saker. Tex. tvättkorg, 3 st "Barns tankar om:....", brödbox, pärlor ( fick även en morgonrock senare den dagen av dom), Andreas fick bla filmer. Tova fick oxå filmer och data spel, kläder osv. En massa fint.. Tackar:)

Sedan gjorde vi oss i ordning och begav oss till svärföräldrarna, Andreas gick dit med hunden och jag och lilltösen körde. Men hade glömt lite detaljer så jag lämnade av henne och sedan körde igen..Det blev en snabb runda ut till föräldrana för o hämta det som glömts och önska God jul innan jag körde igen=)

Kom tillbaka till Julfirandet lagom tills Kalle Anka började ta slut. Sedan väntade vi på Tomten som till slut kom och delade ut en massa paket och när han behövde gå så fick lilltösen och hennes kusin ta över..=) Det gick rätt bra, kusinen läste och lilltösen delade ut paketerna. Duktiga var dom. Den andra kusinen ville sedan vara med och dela ut och var oxå duktig men vid det laget så började det bli lite trötta barn. Men när alla paketerna var utdelade och öppnade så var det tre glada barn som hade fått en massa presenter. Och även vi vuxna hade varit snälla detta året..:) Jag fick bla; presentkort på Ikea, amningslinnen, Lennart Nilssons bok " Ett barn blir till", öronhängen (som farmor hjälpt lilltösen att köpa) samt en massa annat fint.. TACK. Andreas fick bla; en massa klädes presentkort, tshirt och borrmaskin. Lilltösen fick bla; barbie dockor, filmer, tröja, pärlor och petshop.  Ett stort TACK från oss alla.

Sedan blev det massa god mat som svågern hjälpt till med- dvs en del nya rätter som inte brukar vara med, bla kalkon rätter och något som innehöll räkor eller ngt sånt.. jättegott. =) Efter många timmar hos svärföräldrarna så bar det av hemåt med ett trött barn och en väldigt trött Jag.. =) hehe..

Juldagen

Då var vi bara hemma och njöt. Lilltösen fick leka med alla sina nya saker och vi kunde pusta ut lite.. Skönt med en "ledig" dag. Dock ville lilltösen att det skulle hända något denna dagen med..:)

Annan dag Jul

Då bar det av hem till mina föräldrar för lite mumsig mat.
När vi kommit dit så får Andreas en lapp där det bla. står God jul och sedan ska han gå in till vardagsrummet där en Stor julklapp väntar..( Nej det var inte jag som stod o väntade ;P ) utan där nedpackad fanns en träningscykel till honom.  Hihi..Sedan- oväntat- så får jag med en lapp där det bla. stod God jul och ta på dig ögonmasken.. hmm..Undrar varför...Sedan leds jag upp för trapporna och in i sovrummet och när masken tas av så står jag framför en Crosstrainer.. =) Jippie.. hihi.. Det Tackar vi för- Nu ska det tränas.. hmm Men kanske mest i sommar.. hihi..

Lilltösen åt detta år köttbullar och prinskorv med systersonen så att de sen kunde leka och roa sig lite medan vi vuxna fick äta en "lugn" vuxen middag. :) Mums vad gott, mat att längta till=)

Kvällen avrundas med en omgång av "Pamp på paradisön"- Monopol.. Skoj.. Men en aningens trött. Och tillslut så tar lyckan slut och därmed oxå spelet. Systersonen vann..-=) Och sedan bar det av hem.


Sedan blev det lite lugnare dagar innan lilltösen sedan skulle hem. Hon sov äver hos svärföräldrarna och var med på en middag hos dom och träffade sina nästkusiner och jag och Andreas var på bio och kollade på "Avatar" i 3D. En underbart bra film.. Ett tips till alla- Sitt dock inte på första raden..:P Inget bra..=)

och i tisdags så blev hon hämtad av sin mamma för att fira nyår där.. och nästa helg kommer hon igen.:)



Nyår

Nyår för oss firades hemma med goda vänner nya bekanta. Vi hade 4 st gäster och åt en tre rätters middag som vi alla hjälptes åt med. Vi hade delat upp inhandling och förberedning.

Förrätt:  Rostad macka med vitlökssmör och oliv på toppen.
Huvudrätt:  Fondue med innanlår av nör, ris, såser och sallad och baguette till.
Efterrätt: Chokladpudding med grädde och citronmeliss som dekoration.

(efterrätten åts dock efter rakerterna)

Maten var jätte god och gästerna trevliga och kvällen helt som den skulle =)
Vi spelade "Nya lika par leka bäst" efter huvudrätten och höll på tills kvart i tolv..:) Ett skojigt spel. J & J vann.. =) Grattis =;OP Nästa gång tar vi det.. hihihi nej då..:D
Sedan blev klockan 12 och det sköts raketer och Asti dracks, (även jag-liiite).. =) och tillslut tog kylan ut sin rätt och vi gick in i värmen. Och först nu kom efterrätten fram :) Efter den så blev det godis, snacks och dipp och en massa snack och annat trevligt :P
Vid två tiden så körde jag hem de första gästerna och när jag kommit hem så lämnade jag de andra med. Kvällen avslutades i sängen 03.?? i sängen..  En aningens trött =p

Tack Alla gäster för ett Gott nyårs firande..:D
                  
                                                             Det är Nu 2010!!


Ordet är Ditt:
Postat av: Ragnhildur L. Guðmundsdóttir

Gleðilegt nýtt ár elsku frænka og fjölsk. Guð færi þér og þínum gæfu og gleði á nýja árinu. Risaknús ;)

Ragga og fj.

2010-01-02 @ 22:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0